ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο,
- 2 κ.σ. ζάχαρη,
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- μια πρέζα αλάτι
- 3 αυγά χτυπημένα
- 80 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
- 40 ml χλιαρό νερό
- 1 βανιλια,
- 60 γρ βουτυρο λιωμενο, ζεστό
Εκτέλεση
- Βαζουμε σε ενα μπολ τη μαγια, τη ζαχαρη, το γαλα, το νερο και 3 κ.σ. απο το αλευρι, τα ανακατευουμε με πιρούνι καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα.
- Σε αλλο μπολ ριχνουμε το αλευρι, κανουμε λακουβιτσα και πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι.
- Μεσα στη λακουβιτσα ριχνουμε τα αυγα και ανακατευουμε.
- Ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ολα μαζι απαλα με ξυλινη κουταλα.
- Ριχνουμε και τη βανιλια.
- Τελος ριχνουμε το βουτυρο σιγα - σιγα, δηλαδη κουταλια - κουταλια και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
- Η ζυμη αφρατη και φυσικα μαστιχωτη.
- Βουτυρωνουμε ή λαδωνουμε τα φορμακια και βαζουμε μείγμα στο καθενα μεχρι την μεση.
- Τα αφηνουμε σκεπασμενα για 30 λεπτα.
- Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα και ψηνουμε τα μπαμπαδακια για 35 λεπτα αναλογα το φούρνο.
- Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
ΣΙΡΟΠΙ:
- Βραζουμε 2 ποτηρια του νερου νερο με 2 ποτηρια του νερου ζαχαρη, μισο λεμονι και 50 γρ κονιακ για 4 λεπτα.
- Όπως ειναι καυτο σιροπιάζουμε ενα - ενα τα μπαμπαδακια.
- Τα βγαζουμε σε ενα σκευος και προσπαθουμε να κοψουμε την μεση τους απο την μια μερια.
- Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
- Βαζουμε σε ενα μπολ 150 γρ μαρμελαδα βερίκοκο και 1 κ.σ. νερο και προσπαθουμε με ενα κουταλι να την κανουμε τελειως λεια.
- Παιρνουμε ενα πινελο η και το κουταλι και περναμε ολα τα μπαμπαδακια.
Τελειωνουμε με την ΣΑΝΤΙΓΊ
- Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 250 γρ αχνη ζαχαρη και 1 κ.σ.γαλα.
- Βαζουμε τη σαντιγί σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και τα γεμιζουμε με προσοχη.
- Για τελειωμα στολίζουμε με σαντιγί και το κερασακι.
- ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ 20 ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ.