Μια συνταγή της κυρίας Matia Alvanou για ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΛΑΖΑΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές
Ζουμερά και τυρένια λαζάνια
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κιμά σήμερα προσέθεσα μανιτάρια και ένα καρότο ψιλοκομμένα καθώς και το εσωτερικό από δύο χωριάτικα λουκάνικα που έκαναν την διαφορά στην γεύση της bolognaise.
Εγώ τα λαζάνια τα βάζω άψητα γι' αυτό αφήνω και την bolognaise μου με πολύ ζουμί που το βάζω όλο στο ταψί (στην κυριολεξία σχεδόν κολυμπάνε τα λαζάνια) και σε κάθε στρώση μπόλικη Παρμεζάνα και μερικές κουταλιές μπεσαμελ ή και κρέμα γάλακτος..
Αυτά είναι τα δικά μου μυστικά για υπέροχα ζουμερά λαζάνια.
Τον κιμά τον φτιάχνουμε με λαδάκι κρεμμυδάκι μανιτάρια καρότο ψιλοκομμένο και τα λουκάνικα για έξτρα γεύση -προαιρετικά-.
Τα μαγειρεύουμε αλλά να μείνουν με ζουμάκι ..στρώνουμε τα λαζάνια μία στρώση μετά γέμιση - λαζάνια γέμιση - αυτό μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Κάθε στρώση και μπόλικη παρμεζάνα και λίγη κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια.
Τέλος μπεσαμέλ μπόλικο τυράκι τριμμένο από πάνω .
Ψήνουμε 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα το φαγητό μας .
Μπεσαμέλ
4 κουτ βούτυρο
8 κουτ αλεύρι
γάλα
αλάτι
τυρί τριμμένο
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και μετά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ..γάλα περίπου 500 ml ίσως και λίγο παραπάνω .
Τέλος αφού δέσει η κρέμα ρίχνουμε ανακατεύοντας και λίγη παρμεζάνα .
Τέλος αφού δέσει η κρέμα ρίχνουμε ανακατεύοντας και λίγη παρμεζάνα .