Αφράτο κέικ με άρωμα μπανάνα - κακάο και γλάσο με ταχίνι και μέλι



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Υλικά:
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα Fanta πορτοκαλάδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπανάνα
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι, τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα, την κανέλα, την πορτοκαλάδα, την μπανάνα και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Βάζουμε σε άλλο μπολ τη μισή ζύμη και προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο.
Αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα εναλλάξ τις δύο ζύμες και ψήνουμε στους 175 για μια ώρα περίπου στις αντιστάσεις. 
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 
Για το γλάσο ανακατεύουμε 1 κ.σ. ταχινι με 1 κ.σ. μέλι. 
Πασπαλίζουμε με καρύδια.


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!