Πασχαλιάτικο κατσικάκι με ρύζι στο φούρνο από τη Χαλκιδική (Ψήμα)



ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΨΗΜΑ)

Κατσικάκι με ρύζι, άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό στο φούρνο.
Είναι το πασχαλινό φαγητό της Χαλκιδικής και το λένε ΨΗΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε το κατσικάκι, αφού έχουμε βάλει σκόρδο με αλατοπίπερο σε κάποια σημεία του κρέατος, για 1 ώρα στο φούρνο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, ξερό κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 2 κούπες ρύζι και αλατοπίπερο.
Τα ρίχνουμε στο ταψί με το κατσικάκι με το ανάλογο νερό και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι.


Δημιουργός συνταγής: Lena Totsika