Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια Σμυρνέικα
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ!!
Το κάθε κουλουράκι είναι 35γρ και για τα στρογγυλά με τα μπαλάκια.. το κάθε μπαλάκι 5γρ...Εάν σας αρέσουν βέβαια!!
Υλικά:
Όλα σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
200 γρ. Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΌΙ
625 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. χυμό πορτοκάλι
115 γρ. κονιάκ
1.900 γρ. αλεύρι μαλακό Νο2, τόσο που πήρε εμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 5' περίπου να αφρατέψει.
Το κάθε κουλουράκι είναι 35γρ και για τα στρογγυλά με τα μπαλάκια.. το κάθε μπαλάκι 5γρ...Εάν σας αρέσουν βέβαια!!
Υλικά:
Όλα σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
200 γρ. Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΌΙ
625 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. χυμό πορτοκάλι
115 γρ. κονιάκ
1.900 γρ. αλεύρι μαλακό Νο2, τόσο που πήρε εμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 5' περίπου να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 3'.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα...να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το χυμό και το κονιάκ και χτυπάμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο.
Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται.
Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.
Πλάθουμε κουλουράκια, σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Πλάθουμε κουλουράκια, σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα, αλλά αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα, αλλά αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας.