Μια συνταγή της κυρίας Αννας Αννούλα για ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα χιονούλα
Μία λευκή τούρτα αφρός!
Για το παντεσπάνι
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κάψουλα βανίλια
2 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό βράζουμε με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε 1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια ή μιλφέιγ μαζί με 600 γρ. γάλα και 1 βανίλια (δοσολογία για γάλα γράφει πάνω στη συσκευασία της κρέμας).
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και 1 κάψουλα βανίλια.
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε 1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια ή μιλφέιγ μαζί με 600 γρ. γάλα και 1 βανίλια (δοσολογία για γάλα γράφει πάνω στη συσκευασία της κρέμας).
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και 1 κάψουλα βανίλια.
Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στολισμό.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά όλα μαζί.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα υπόλοιπα υλικά και με σπάτουλα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα, αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175° για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175° για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά.
Μετά όταν κρυώσει καλά με τη βοήθεια κλωστής κόβουμε στα δύο.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, από πάνω βάζουμε τη κρέμα βανίλιας ή μιλφέιγ, από πάνω παντεσπάνι, πάλι σιρόπι και από πάνω γύρω την κρέμα σαντιγί.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, από πάνω βάζουμε τη κρέμα βανίλιας ή μιλφέιγ, από πάνω παντεσπάνι, πάλι σιρόπι και από πάνω γύρω την κρέμα σαντιγί.
Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια.