Νηστίσιμα, τραγανά λαδοκούλουρα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Δεν έβαλα σουσάμι, παρόλο που έτσι μας αρέσουν, γιατί θα τα πάω στην πεθερά μου, που τα προτιμάει σκέτα και θα φτιάξω άλλα για μας.


Υλικά:

  • 2,5 ποτήρια ελαιόλαδο (μπορείτε να βάλετε 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι ηλιέλαιο)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε λιγότερη, π.χ. 1 ποτήρι)
  • 1 ρακοπότηρο ρακή (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε ούζο, τσίπουρο ή κονιάκ)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο (και το ηλιέλαιο αν το χρησιμοποιούμε) με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη διαλυμένη σόδα, τη ρακή (ή το υποκατάστατο που επιλέξαμε), το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που να πλάθεται εύκολα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια με το σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω) ή στους 160°C (με αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα.


ΠΗΓΗ: Μαρια Παπαχαραλαμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget