ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Πολύ αφράτα και μυρωδάταΥΛΙΚΑ
1 Κουπα λαδι ελαφρυ
1 και 1/2 Κουπα ζαχαρη
1 Κουπα χυμο πορτοκαλιου
1 Κουπα μαυρες σταφιδες
1 Κουπα αμυγδαλα χοντροκοπανισμενα
Ξυσμα απο δυο πορτοκαλια
1 Κουταλια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 Κουταλια του γλυκου Μαγειρική σοδα
1 Κουταλια του γλυκου γαριφαλλο τριμμενο
1 Κουταλια του γλυκου κανελα
5 Κουπες γεματες αλευρι για ολες τις χρησεις
Σουσαμι για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη για 6 - 7 λεπτα.
Προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιου.
Ανακατεύουμε την μαγειρικη σοδα μεσα στο χυμο πορτοκαλιου και ρίχνουμε μεσα στο λαδι με τη ζαχαρη.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτα ακομα.
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεύουμε το αλευρι μαζι με το μπεικιν, την κανελα, το γαριφαλο, τις σταφιδες και τα αμυγδαλα.
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεύουμε το αλευρι μαζι με το μπεικιν, την κανελα, το γαριφαλο, τις σταφιδες και τα αμυγδαλα.
Ρίχνουμε σιγα σιγα το μειγμα με το λαδι και ανακατεύουμε με τα χερια.
Όταν εχουμε μια σφιχτη ζυμη τη χωριζουμε σε κομματια και πλαθουμε λεπτες φραντζολες.
Τις χαραζουμε σε φετες χωρις να φτασουμε μεχρι κατω.
Τις αλειφουμε με νερο και τις πασπαλιζουμε με το σουσαμι.
Λαδωνουμε ενα ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στου 170 βαθμούς για 25 - 30 λεπτα.
Βγαζουμε τις φραντζολες απο το φουρνο και με ενα κοφτερο μαχαιρι τις κόβουμε εκει που χαραξαμε.
Τις βαζουμε στο ιδιο ταψι και τις ψηνουμε ακομα 10 - 15 λεπτα.
Οχι παραπανω γιατι μολις κρυωσουν σκληραινουν και γινονται τραγανα παξιμαδακια.
Διατηρουνται μεσα σε μεταλλικο κουτι για πολυ καιρο.
Διατηρουνται μεσα σε μεταλλικο κουτι για πολυ καιρο.