
ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ
Υλικα:
250 γρ. πούδρα αμυγδάλου (εγω βάζω καρύδια, γιατί μου αρέσουν περισσότερο σε αυτά τα μπισκότα),
150 γρ άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ. κανέλα,
1 ασπράδι,
1 κ.σ. Amaretto
για το γλάσο
1 ασπράδι,
125 γρ άχνη
Αλέθουμε τα καρύδια, προσθέτουμε το ασπράδι, την κανέλα, το λικερ και την άχνη και με τα χέρια ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη.
Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ωρα.
Απλώνουμε λιγη άχνη σε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος που εμείς θέλουμε.
Με κουπάτ κόβουμε καρδούλες.
Για το αυγογλάσο χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι πολύ καλά, σε μαρεγκα, και σιγά - σιγά ρίχνουμε την άχνη.
Θέλει χτύπημα τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστες σταγόνες νερού έτσι ώστε να πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε.
Απλώνουμε το γλάσο.
Ψήνουμε στην πρώτη σκάλα κάτω - κάτω για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Προσοχη στο χρόνο ψησίματος!
Θέλουμε να παραμείνει λευκό το γλάσο!!

