1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό]. \
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!