Χαλβάς Σιμιγδαλένιος



Μια συνταγή της κυρίας Βικυς Γκαρλα Σαρλη για ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Μία υπέροχη συνταγή , σαράντα ετών!

1 και μισή κούπα σπορέλαιο, 
ένα πακέτο σιμιγδάλι χοντρό,
λίγα αμύγδαλα

Το σιρόπι
8 κούπες νερό, 
μία κούπα πορτοκάλι χυμό, 
3 και μισό φλυτζάνια ζάχαρη, 
φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού, 
ένα ξυλάκι κανέλα. 

Βράσιμο 5 λεπτά. 

Εκτέλεση (από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
Σε κατσαρόλα καβουρδίζω το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα στο λάδι ανακατεύοντας συνεχώς για 10 - 12 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα βράζω το σιρόπι.
Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω με προσοχή το σιρόπι και ξαναβάζω στη φωτιά.
Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.
Αδειάζω σε φόρμα. 
Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρω και πασπαλίζω με κανέλα και αμύγδαλα.