Ζαμπονοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Laureta Cenkaj Hamataj για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικα για τη Ζυμη
500 γρ. αλεύρι για γ.ο.χ.
300 ml. νερο
2 κ.σ. ελαιολαδο
1 κ.σ. ξιδι
λιγο αλατι

Ζυμώνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι ωραίο και μαλακό.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Υλικα για τη γεμιση
10 φετες παριζα με ελαιολαδο
10 φετες τυρι γκουντα
βαζουμε και ketchup

Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ. Εγώ έκανα 14 φύλλα, 7 για κάτω και 7 επάνω, εσείς μπορείτε να φτιάξετε λιγότερα φύλλα 4 ή 8 όσα μπορείτε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Αλείφουμε με κέτσαπ, στρώνουμε την πάριζα κι από πάνω το γκούντα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και τέλος την επιφάνεια της πίτας.
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα, περίπου 35 λεπτά.