Χοιρινή πρασοτηγανιά



ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζω λάδι και το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές, πλυμένο και αλατισμένο. 
  2. Όταν αλλάξει χρώμα, βγάλει τα υγρά του και αρχίσει να τσιτσιρίζει σβήνω με μισό ποτηράκι κρασί και περιμένω να εξατμιστεί. 
  3. Όταν εξατμιστεί το κρασί συμπληρώνω ένα ποτήρι του κρασιού νερό και χαμηλώνω τη φωτιά. 
  4. Συμπληρώνω κι άλλο νερό αν χρειάζεται ώσπου το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει. 
  5. Κόβω 3 με 4 πράσα σε ροδέλες και ένα κρεμμύδι ξερό, τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι και ρίχνω μια κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό.
  6. Αφήνω να σιγοβράσει, να πιει τα υγρά και να μελώσει.


Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget