Αφράτο τυρόψωμο κουλούρα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΑΦΡΑΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτο τυρόψωμο κουλούρα

Υλικά
1 φλ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 φλ. αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα + 100 γρ. κασέρι τριμμένα, ανακατεμένα μαζί με λίγη ρίγανη
Λίγη ρίγανη
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο μαζί με 1 κ.γ πάπρικα για το άλειμμα

Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια.
Παίρνω το πρώτο κομμάτι, το ανοίγω στο μέγεθος του ταψιού και το τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι.
Τα άλλα ζυμαράκια τα ανοίγω λίγο με το χέρι, βάζω το μείγμα της φέτας, τα κλείνω και τα φτιάχνω μπαλάκια.
Τα βάζω περιμετρικά γύρω γύρω από το ταψάκι μας.
Με το μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα το κομμάτι της ζύμης που είναι κάτω στο ταψί και γυρνάω κάθε τρίγωνο επάνω στα μπαλάκια ζύμης.
Σε ένα μπολάκι έχω ανακατέψει μισό ποτήρι ελαιόλαδο μαζί με 1 κ.γ πάπρικα και περνάω τα μπαλάκια ζύμης.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.