Λαχανοντολμάς νηστίσιμος της τεμπέλας



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανοντολμάς νηστίσιμος της τεμπέλας

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΆΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΜΥΡΩΔΙΚΆ & ΜΕ ΥΛΙΚΆ ΌΠΩΣ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΆ
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ ΤΗΣ ΤΕΜΠΈΛΑΣ!
Μοσχοβόλισε το σπίτι!!!
Σε ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ νταβά.

ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/3 απο το ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μάραθο
1 κ.γ. πελτέ
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μελιτζάνες μέτριες
2 κολοκύθια μέτρια
Μπόλικο ελαιόλαδο
ρύζι Καρολίνα περίπου 1+ φλυτζάνα τσαγιού
Να μην είναι σφιχτή η γέμιση..αλλά με υγρασία...Για να μπορεί να ψηθεί το ρύζι...
1 λάχανο 2,5 κιλα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζω τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια και το σκόρδο με λίγο νερό μέσα και τα βράζω λίγο για να φύγει η σπιρτάδα τους.
Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνω μέσα το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα τριμμένα στο τρίφτη κολοκύθια και μελιτζάνες και τα ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια βάζω τον πελτέ, ανακατεύω καλά και στο τέλος τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι και τέλος το ρύζι.
Το ανακατεύω καλά και το βγάζω από το μάτι της κουζίνας.
Το λάχανο το έχω βράσει σε αλατισμένο νερό αφού πρώτα έχω κόψει το κοτσάνι του.
Το βάζω στη κατσαρόλα με τη τρύπα προς τα κάτω, από το κοτσάνι που έχουμε αφαιρέσει .
Το βράζω τόσο όσο να έχουν μαλακώσει τα φύλλα του.
Τα βάζω σ' ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα στρώνω στη κατσαρόλα νταβα Νο28.
Απλώνω το 1/3 κάτω, από πάνω το 1/3 από τη γέμιση, στη συνέχεια το επαναλαμβάνω για άλλες δύο φορές και τέλος στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω αφού κατεβάσω τα πρώτα φύλλα που περισσεύουν στη κατσαρόλα για να κλείσω το λαχανοντολμά μου.
Προσθέτω το αλατισμένο νερό που έβρασα το λάχανο, το σκεπάζω με ένα πιάτο και το μαγειρεύω σε μέτρια θερμοκρασία για 70'περίπου..