Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κριτσίνια με καρότο και ηλιόσπορο (νηστίσιμα)
Είναι πεντανόστιμα!
500 γρ. αλεύρι (φαρίνα
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
2/3 κούπας ηλιόσπορο
4 καρότα μεσαίου μεγέθους
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί κ το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Προσθέτουμε τον ηλιόσπορο.
Τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη κ τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε καλά κ πλάθουμε σε μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σ' ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ τα έψησα στον αερόθερμο) στους 180 βαθμούς για 30' - 35' περίπου.
Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι.
Κριτσίνια με καρότο και ηλιόσπορο (νηστίσιμα)
Είναι πεντανόστιμα!
500 γρ. αλεύρι (φαρίνα
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
2/3 κούπας ηλιόσπορο
4 καρότα μεσαίου μεγέθους
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί κ το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Προσθέτουμε τον ηλιόσπορο.
Τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη κ τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε καλά κ πλάθουμε σε μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σ' ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ τα έψησα στον αερόθερμο) στους 180 βαθμούς για 30' - 35' περίπου.
Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι.