Αφράτο και μυρωδάτο κέικ με καρύδια, σταφίδες και σάλτσα καραμέλας



ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ 


Υλικά
4 αυγα
250 γρ. βούτυρο
260 γρ. γάλα
440 γρ. ζάχαρη
4 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα βανίλιας
1 φαρίνα κόκκινη (δεν την παίρνει πάντα όλη, εγώ αφήνω πάντα γύρω στα 100 - 110 γρ. αλλά θα το δείτε... να κάνει κλωστές πρέπει)

Εκτέλεση
Χτυπάω βούτυρο - ζάχαρη να αφρατέψει.
Μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα, το γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα.
Τέλος ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι χτυπώντας.
Στο τέλος προσθέτω καρύδια χοντροκομμένα και σταφίδες και ανακατεύω καλά.
Βουτυρώνω μια φόρμα κέικ και αλευρώνω καλά παντού.
Μετά ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, αναλόγως το φούρνο. 
Περιχύνω από πάνω με καραμέλα έτοιμη από το σούπερ στο τσίγκινο κουτάκι (καραμελωμένο ζαχαρούχο) αφού πρώτα τη χτυπήσω λίγο να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι της φίλης Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη.


ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget