Νηστίσιμο σαραγλί με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο σαραγλί με χειροποίητο φύλλο και μέλι

Μπελαλίδικο λίγο (λόγω του φύλλου) αλλά πεντανόστιμο και δεν στοιχίζει.
Μου περίσσεψε ένα φυλλαράκι και έκανα και κουρκουμπίνια.

Για τη γέμιση:
3 κούπες τσαγιού καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο
1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι
κανελίτσα
λίγο γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη

Για το φύλλο:
700 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Χωρίζουμε σε 12 - 14 μπαλάκια και αφήνουμε μισή ώρα.
Ανοίγουμε με νισεστέ.
Όταν τα τυλίξουμε και τα βάλουμε στο ταψί ρίχνουμε από πάνω 2 κούπες λάδι (το φύλλο δεν το λαδώνουμε).
Σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι

ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε για 5 - 6 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 3 κ.σ. μέλι.