Κοτόπιτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ


Όπως λένε η εξοχή ανοίγει την όρεξη έτσι και εγώ πήρα την κοτόπιτα μου και βγήκα στο μπαλκόνι να τη φάω ελάτε για παρέα.


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ή ΚΟΥΡΟΥ  (αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε δικό σας).
  2. Μετά βράζουμε για περίπου μισή ώρα ένα ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
  3. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε με 3 - 4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και 1 ΠΡΑΣΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (αν θέλετε).
  4. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε ψιλοκομμένο ΑΝΗΘΟ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ, 1 ΑΥΓΟ, 1 μικρή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 100 γρ. ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ σε κυβάκια, 100 γρ. τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ και αν θέλουμε 3 - 4 φέτες ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ (ή ΜΠΕΪΚΟΝ σε κυβάκια) και ανακατεύουμε καλά.
  5. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  6. Τη στρώνουνε καλά, βάζουμε το άλλο ΦΥΛΛΟ από πάνω, ραντίζουμε με ΛΑΔΙ και ρίχνουμε λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
  7. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 35 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget