
ΚΟΤΟΠΙΤΑ
Όπως λένε η εξοχή ανοίγει την όρεξη έτσι και εγώ πήρα την κοτόπιτα μου και βγήκα στο μπαλκόνι να τη φάω ελάτε για παρέα.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ή ΚΟΥΡΟΥ (αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε δικό σας).
- Μετά βράζουμε για περίπου μισή ώρα ένα ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
- Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε με 3 - 4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και 1 ΠΡΑΣΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (αν θέλετε).
- Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε ψιλοκομμένο ΑΝΗΘΟ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ, 1 ΑΥΓΟ, 1 μικρή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 100 γρ. ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ σε κυβάκια, 100 γρ. τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ και αν θέλουμε 3 - 4 φέτες ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ (ή ΜΠΕΪΚΟΝ σε κυβάκια) και ανακατεύουμε καλά.
- Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Τη στρώνουνε καλά, βάζουμε το άλλο ΦΥΛΛΟ από πάνω, ραντίζουμε με ΛΑΔΙ και ρίχνουμε λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
- Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 35 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget