ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Υλικά
- 1 μεγάλο κοκκινόψαρο
- 3-4 πατάτες
- 6-7 καρότα
- 1-2 μάτσα σέλινο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ντομάτα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κ.σ. μαγιονέζα προαιρετικά
- Χυμό λεμονιού
- Έξτρα ελαιόλαδο για το λαδολέμονο
- 1 αυγό προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τη ντομάτα κομμένη στα 4.
- Μόλις βράσει προσθέτουμε σταδιακά τα καρότα, σε λίγο τις πατάτες και τα σέλινα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μισοψηθούν.
- Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε το ψάρι κομμένο στα δύο.
- Όταν είναι έτοιμο τραβάμε με προσοχή το ψάρι να κρυώσει λίγο για να το καθαρίσουμε.
- Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε όσα λαχανικά θέλουμε και αφήνουμε λίγα για να αλέσουμε με το ζωμό.
- Ετοιμάζουμε το ζωμό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι.
- Όταν ψηθεί ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην σούπα.
- Κλείνουμε τη θερμοκρασία και σερβίρουμε.
- Για τα λαχανικά και το ψάρι, χτυπώ στο μούλτι χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, δύο κ.σ. μαγιονέζα και λίγο αλάτι και τα περιχύνω.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki