
ΦΡΑΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
Εύκολη με απλά υλικά και πεντανόστιμη!
Υλικά:
Σε ένα μπολ βάζουμε
2 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια (1 κόκκινη και μια πράσινη)
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
500 γρ. φύλλο κρούστας.
Υλικά:
Σε ένα μπολ βάζουμε
2 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια (1 κόκκινη και μια πράσινη)
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
500 γρ. φύλλο κρούστας.
Παίρνουμε μια φόρμα (μεσαία στρογγυλή) και βάζουμε δύο φύλλα, κάθε φύλλο το τσαλακώνουμε και το βάζουμε να καλύπτει όλη τη φόρμα.
Απλώνουμε μια στρώση γέμιση.
Τοποθετούμε την δεύτερη στρώση φύλλο και γέμιση.
Έπειτα η τρίτη στρώση φύλλου και η γέμιση.
Και η τέταρτη στρώση φύλλο και η υπόλοιπη γέμιση.
Και τέλος από πάνω τοποθετούμε 4 φύλλα όχι 2 φύλλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε
4 αυγά
100 γρ. γάλα
100 γρ. λάδι
100 γρ. σόδα (αναψυκτικό)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τρυπάμε με ένα καλαμάκι (ξύλο από σουβλάκι) για να εισχωρήσει το μείγμα που θα ρίξουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και ξανά τρυπάμε με το καλαμάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη