ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1/2 κρασοπότηρο ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ κίτρινο ρύζι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε πελτέ.
- Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ψήνουμε στη χύτρα για 10' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 30'.
- Όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20'.
- Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 20'σε ένα λεκανάκι με σόδα και στη συνέχεια τα ξεπλένετε μετά πολύ καλά. Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα!
Credits:
Αναστασια Βλαχου