
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Έτοιμα τα καθιερωμένα Παραδοσιακά Γιαννιώτικα κουλουράκια μας εγώ αυτά κάνω κάθε χρόνο το Πάσχα.
Υλικά
- 10 αυγά
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 βανίλια
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 250 γρ. Βούτυρο καλό (λιωμένο)
- 1 κιλό Αλεύρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 15 λεπτά.
- Διαλύουμε την αμμωνία στην πορτοκαλάδα, με προσοχή γιατί φουσκώνει, και τη ρίχνουμε στη ζύμη.
- Βάζουμε τη βανίλια, το βούτυρο και σιγά - σιγά το αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
- Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 - 180 βαθμούς για 13 - 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Σιόζιου