Παραδοσιακά Γιαννιώτικα κουλουράκια



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Έτοιμα τα καθιερωμένα Παραδοσιακά Γιαννιώτικα κουλουράκια μας εγώ αυτά κάνω κάθε χρόνο το Πάσχα.


Υλικά

  • 10 αυγά
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 βανίλια
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 250 γρ. Βούτυρο καλό (λιωμένο)
  • 1 κιλό Αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 15 λεπτά.
  2. Διαλύουμε την αμμωνία στην πορτοκαλάδα, με προσοχή γιατί φουσκώνει, και τη ρίχνουμε στη ζύμη.
  3. Βάζουμε τη βανίλια, το βούτυρο και σιγά - σιγά το αλεύρι.
  4. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
  5. Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 - 180 βαθμούς για 13 - 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Σιόζιου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!