Κέικ με μπισκότα και γλάσο σοκολάτας


ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Όλοι με ρωτάνε πως το κάνω τόσο αφράτο θα σας γράψω τα δικά μου tip που με τα χρόνια έχω ανακαλύψει και εφαρμόσει με επιτυχία

1) όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου π.χ το γάλα θα το θερμάνουμε λίγο
τώρα τα αυγά αν έχετε ξεχάσει να τα βγάλετε από το ψυγείο θα ζεστάνουμε λίγο νεράκι και θα τα βάλουμε μέσα για 10 λεπτά ζεστό όχι καυτό και εννοείται ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε και δεν θα τα ξαναβάλουμε ψυγείο
2) τα ασπράδια θα τα κάνουμε μαρέγκα σφιχτή και θα τη προσθέσουμε στο τέλος στο κέικ ανακατεύοντας με μαριζ όχι με το μίξερ
3 ) η λιπαρή ουσία που προσθέτω εγώ είναι καλαμποκέλαιο έχω διαπιστώσει ότι και αυτό βοηθάει στο φούσκωμα
4) το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και να το προσθέσουμε σε τρεις δόσεις στο κέικ όχι όλο μαζί
5 ) η φόρμα μας πρέπει να είναι καλά λαδωμένη και περασμένη με ένα στρώμα αλευριού για να ξεκολλήσει εύκολα από τη φόρμα δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 40 λεπτά και με μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε και όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαιράκι το περνάμε γύρω γύρω να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει

Υλικά για το κέικ
2 φλυτζάνια ζάχαρη, όχι γεμάτα, μπορείτε και 1,5 φλυτζάνι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι γάλα
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά βανίλια

Επικάλυψη 
Μερέντα 4 κ.σ. γεμάτες με 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο φουντούκια τριμμένα
Το φλυτζάνι 240 γρ

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τους κρόκους και το λάδι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι σιγά - σιγά και στο τέλος τα ασπράδια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις,
Βάζουμε στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς. 
Κοιτάμε με το μαχαίρι ποτέ ψήθηκε.
Όταν κρυώσει βάζουμε την επικάλυψη.


ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget