ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ - ΛΑΜΠΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ)
Tο Λαμπρόψωμο - Λαμπροκουλούρα είναι ένα γιορτινό Πασχαλινό ψωμί που φτιάχνεται την Μ.Πέμπτη και κόβεται την ημέρα της Ανάστασης!!
Είναι κάτι μεταξύ τσουρεκιού και ψωμιού αλλά δεν είναι γλυκό!
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 150 γρ. γάλα(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 70 γρ. λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1 αυγό
- Σουσάμι
- 24 εκ.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί