Σουτζουκάκια με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Σουτζουκάκια με ρύζι

1 κιλό κιμά
8 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
κύμινο
λάδι
μισό κρασοπότηρο κρασί.

Ζυμώνω καλά, βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο γκριλ.
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι, σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, μπαχάρι, 1 βάζο σάλτσα ντομάτας που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασί, αλάτι πιπέρι, 2 κούπες νερό, αφήνω να βράσει και ρίχνω τα σουτζουκάκια.

Ρύζι: 
Σε κατσαρόλα βάζω 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο να λιώσει, 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, 1 καρότο τριμμένο να σατιριστούν, 2 κούπες ρύζι κίτρινο πλυμένο, 4 και 1/2 κούπες ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμένο. 
Τέλος, πριν πιεί όλο το νερό κλείνω την εστία και σκεπάζω με υφασμάτινη πετσέτα.