ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κούπα νες ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νες λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, προσθέτω και λίγο νερό τα μαραίνω έτσι και φεύγει η σπιρτάδα τους.
- Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο, τα καλαμάρια, τα ανακατεύω για λίγο και προσθέτω το πελτέ.
- Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί ρίχνω μέσα τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι - πιπέρι και τον άνηθο.
- Το μαγειρεύω περίπου 30'.
- Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30' με σόδα για να μαλακώσουν. Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.
Credits:
Αναστασια Βλαχου