Μια συνταγή της κυρίας Panagiota Kiriakou για ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πένες ογκρατέν με κιμά και κουρκουμά σε φόρμα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 500 γραμμάρια κιμά με μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει λίγο ο κιμάς.
Ρίχνουμε 2 μέτρια τριμμένα καρότα, 1 κ.γ ζάχαρη, 1/2 κ.γ κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και καβουρδίζουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά.
Βράζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε 1 κ.γ κουρκουμά μέσα στο νερό και αλάτι.
Ρίχνουμε 2 μέτρια τριμμένα καρότα, 1 κ.γ ζάχαρη, 1/2 κ.γ κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και καβουρδίζουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά.
Βράζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε 1 κ.γ κουρκουμά μέσα στο νερό και αλάτι.
Αφήνουμε να στραγγίσουν.
Αλείφουμε την φόρμα μας με βούτυρο και λίγη φρυγανιά.
Ρίχνουμε στη φόρμα πρώτα τα μακαρόνια και μετά τον κιμά, και το ποτίζουμε με λίγη κρέμα γάλακτος μισή κούπα περίπου.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλείφουμε την φόρμα μας με βούτυρο και λίγη φρυγανιά.
Ρίχνουμε στη φόρμα πρώτα τα μακαρόνια και μετά τον κιμά, και το ποτίζουμε με λίγη κρέμα γάλακτος μισή κούπα περίπου.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.