
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
Υλικά
3/4 φλ. Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
5 φλ. γάλα
1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζω το ρύζι με νερό σε κατσαρόλα και σιγοβράζω για δέκα λεπτά να σκάσει το ρυζάκι.
Προσθέτω γάλα, ζάχαρη και μαστίχα.
Όταν το ρύζι βράσει διαλύω το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω σιγοβράζοντας μέχρι να πήξει λίγο.
Κατόπιν το βάζω ζεστό σε μπολ, αφήνω να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
5 φλ. γάλα
1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζω το ρύζι με νερό σε κατσαρόλα και σιγοβράζω για δέκα λεπτά να σκάσει το ρυζάκι.
Προσθέτω γάλα, ζάχαρη και μαστίχα.
Όταν το ρύζι βράσει διαλύω το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω σιγοβράζοντας μέχρι να πήξει λίγο.
Κατόπιν το βάζω ζεστό σε μπολ, αφήνω να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Σερβίρω με κανέλα.