ΑΝΑΡΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ
Υλικά
- 1 φύλλο πακέτο κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο ή ηλιέλαιο
Για την αναρή (μυζήθρα)
- 900 γρ. αναρή ανάλατη
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 1 και 1/3 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. καφέ ανθόνερο
Σιρόπι
- 2 και 1/4 ποτήρια ζάχαρη
- 1 και 3/4 ποτήρια νερό
- ανθόνερο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- χυμό λεμονιού,
- φλούδα λεμονιού
- 1 κ.γ. μέλι στο τέλος
Κρέμα
- 5 ποτήρια γάλα
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Κάνουμε πρώτα το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. μέλι.
- Κάνουμε την κρέμα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Λιώνουμε την αναρή με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, ανθόνερο, κανέλα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25×35.
- Απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνουμε το κάθε ένα και τα αφήνουνε να προεξέχουν από το πυρέξ γύρω στα 7cm.
- Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε στην αναρή.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα.
- Το τελευταίο το πιέζουμε με το πινέλο μέσα στο πυρέξ.
- Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι.
- Όσο βούτυρο έμεινε βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Despo Ermogenous
Ακολουθήστε μας στο Google News!