ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ
Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά!
Υλικά:
- 2 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε λιγότερη αν προτιμάμε)
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κρασοπότηρο ούζο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που πλάθεται εύκολα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Δεν τα παραζημώνουμε!
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια με το σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C με αέρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε υπερβολικά, για να παραμείνουν τραγανά αλλά όχι σκληρά.
- Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!
Είναι τέλεια για συνοδεία με τον καφέ ή το τσάι μας!
ΠΗΓΗ: Μαρια Παπαχαραλαμπους
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!