Νηστίσιμα κουλουράκια με ούζο

Πολύ νόστιμα, τραγανά και Νηστίσιμα Κουλουράκια με Ούζο!!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ


Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά!


Υλικά:

  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε λιγότερη αν προτιμάμε)
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κρασοπότηρο ούζο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που πλάθεται εύκολα)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  3. Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Δεν τα παραζημώνουμε!
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια με το σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C με αέρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε υπερβολικά, για να παραμείνουν τραγανά αλλά όχι σκληρά.
  6. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε! 

Είναι τέλεια για συνοδεία με τον καφέ ή το τσάι μας!


ΠΗΓΗ: Μαρια Παπαχαραλαμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget