Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΕΛΙΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ελιόψωμα
1 κουτί μπίρα,
1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό,
1 κουτί σπορέλαιο,
1 μικρή φρέσκια μαγιά (25 γρ),
μια πρέζα ζάχαρη,
αλάτι και αλεύρι
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Μέσα βάζουμε ελιές, κόκκινη πιπεριά και ρίγανη.
Τα βουτάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου