Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ντίνας Καρα. για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Μοιάζει με ραβανί αλλά δεν είναι!! Είναι μια σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα, για απαιτητικούς ουρανίσκους 

Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι πολέντα
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1/2 φλ. γάλα
1 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
125 γρ. Νουνού βούτυρο + για βουτύρωμα ταψιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. νερό
1 βανίλια με ζάχαρη και πορτοκάλι
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. περίπου και το αφήνουμε στην άκρη. Προαιρετικά βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά και χτύπημα να ενσωματωθούν. 
Τμηματικά προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά. 
Κάνουμε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγει στεγνό η πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από το φούρνο.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι: 
Τοποθετούμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το 1 φλ. κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. 
Σιγοβράζουμε για 5′ , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε μέσα και τις φέτες πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για ακόμα 3-4′ από τη στιγμή που έλθει σε σημείο βρασμού.
Μεταφέρουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα πιάτο, ρίχνουμε στη πορτοκαλόπιτα το μισό σιρόπι και αφήστε το για 15′. 
Βάζουμε τη πορτοκαλόπιτα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τις σιροπιασμένες φέτες πορτοκαλιού και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι όταν πρόκειται να σερβίρουμε