ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
Λευκή κρέμα
1 κουτί γάλα καρύδας 400 γρ τσίγκινο
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 με 3 κ.γ. μέλι ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε η 3 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ νερό
Σκούρα κρέμα
2 κουτιά γάλα καρύδας των 400 γρ τσίγκινο σύνολο 800 γρ δηλαδή
3 κ.σ. μέλι η 3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας με το μέλι.
Μόλις ζεσταθεί διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο κουτιά γάλα καρύδας με το μέλι.
Μόλις ζεσταθεί διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε και την σοκολάτα να λιώσει και έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια φόρμα για ζελέ, βάζουμε τη μισή δόση λευκής κρέμας και βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Μετά αδειάζουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις εναλλάξ παγώνοντας κάθε στρώση στο ψυγείο
Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα το βουτάμε σε λεκάνη με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλει λίγη προσοχή γιατί η σκούρα κρέμα είναι απαλή σαν μους.
Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα το βουτάμε σε λεκάνη με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλει λίγη προσοχή γιατί η σκούρα κρέμα είναι απαλή σαν μους.
Αν θέλετε να γίνει πιο σφιχτή θα πρέπει να αυξηθεί το κορν φλάουρ, δηλαδή να βάλετε 6 κ.σ. στα 100 γρ. νερό.
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να το κάνετε σε ταψάκι με τη λευκή κρέμα για βάση και την σκούρα από πάνω και ξερή καρύδα για επικάλυψη.
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να το κάνετε σε ταψάκι με τη λευκή κρέμα για βάση και την σκούρα από πάνω και ξερή καρύδα για επικάλυψη.
Είναι ιδανικό για τους λάτρεις τις καρύδας.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου