ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γρ. χοιρινό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
μαϊντανό
πάπρικα γλυκιά
σκόνη σκόρδου
πιπέρι
αλάτι
αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση
από ένα κομμάτι τυρί φέτα
από δύο ντοματίνια
(μπορείτε και με τσένταρ)
Εκτέλεση.
Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα.
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια, την μία σκελίδα σκόρδο, τον μαϊντανό, την σκόνη σκόρδου, το κνορ και τα πολτοποιούμε.
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά.
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια, την μία σκελίδα σκόρδο, τον μαϊντανό, την σκόνη σκόρδου, το κνορ και τα πολτοποιούμε.
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά.
Ρίχνουμε επίσης το αυγό, το ψωμί, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
Παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά, φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι και βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και 2 ντοματίνια.
Κλείνουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
ψημένα στη σχάρα |