ΕΛΑΦΡΥ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές
Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουρ
3 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάω τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές σε διπλή σειρά, τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι και τις αφήνω να τραβήξουν.
Ετοιμάζω την κρέμα.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουρ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.
Ζεσταίνω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβαζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο.
Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ζεσταίνω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβαζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο.
Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ