
ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Ποιος να το έλεγε φίλοι μου ότι η μικρή ταπεινή κολοκύθα θα εκανε ενα τοσο ωραίο γλυκάκι!!
Κι όμως.... παρόλο που δεν της το 'χα με εντυπωσίασε!!
Ειναι ενα γλυκακι της ώρας, τρωγεται πολυ ωραία ζεστό με καβουρδισμενο αμυγδαλο ή καρυδι, οπως και κρυο με σαντιγί..
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε σε μεγαλουτσικα κομματια την κολοκύθα.
Ξεπλενουμε και αφηνουμε λιγο να στεγνωσει..
Ριχνουμε σε 1 κιλο κολοκύθα 2 ποτηρια ζαχαρη καστανη και 2 βανιλιες.
Αφηνουμε σκεπασμενο στη κατσαρολα για 2 ώρες.
Το βραζουμε με τα υγρα του μεχρι να μαλακωσει λιγο (περιπου 1 τέταρτο)
Μετα το απλωνουμε στο ταψι και το ψηνουμε μεχρι να μελωσει.
Ξεπλενουμε και αφηνουμε λιγο να στεγνωσει..
Ριχνουμε σε 1 κιλο κολοκύθα 2 ποτηρια ζαχαρη καστανη και 2 βανιλιες.
Αφηνουμε σκεπασμενο στη κατσαρολα για 2 ώρες.
Το βραζουμε με τα υγρα του μεχρι να μαλακωσει λιγο (περιπου 1 τέταρτο)
Μετα το απλωνουμε στο ταψι και το ψηνουμε μεχρι να μελωσει.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου