ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Υλικά2 κουπες νερο
1,5 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα μαργαρινη
1 ξυλακι κανελας
1 κουπα σιμιγδαλι χονδρο
1 κούπα Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι
Φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο, τη φλούδα πορτοκαλιού σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) χωρίς το άσπρο του από μέσα και κανελα για 5 λεπτα.
Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα χρωμα κανελας.
Συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε.
Ριχνουμε σιγα - σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι.
Βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο.
Θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι και βγαίνει καθαρο απ το χαλβα.
Τον βαζουμε σε φορμα ή σε ατομικα φορμακια.
Πασπαλιζουμε με σιρόπι καραμέλας.