Κέικ μανταρινιού


Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κέικ μανταρινιού

Ανάβω το φούρνο στους 170 αντιστάσεις.
Αλείφω με βούτυρο τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνω, τινάζω τα περισσεύματα και τη βάζω ψυγείο.

250 γρ. Βιτάμ εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες.
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ (χωρίς αραίωση)
2 ποτήρια ζάχαρη
4 αυγά
3 μανταρίνια πλυμένα και πολτοποιημενα στο μούλτι χωρίς κουκούτσια και ίνες.
1 πακέτο φαρίνα (500 γρ.)
1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλιά μπέικιν
2 βανίλιες
Αντί για Κακάο έβαλα ρόφημα σε σκόνη oreo

Για διακόσμηση 
4 κουταλιές βανίλια υποβρύχιο
Γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε λωρίδες και στραγγισμένο όλο το βράδυ σε απορροφητικό χαρτί.

Χτυπώ το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 7 λεπτά.
Προσθέτω ένα - ένα τα αυγά, το μανταρίνι, το γάλα, τις βανίλιες, τη φαρινα με το μπεικιν και το κορν φλαουρ. 
Αδειάσω το μισό μείγμα στη φόρμα, στο υπόλοιπο μισό προσθέτω τη σκόνη ορεο και ανακατεύω πολύ καλά. 
Αδειάζω στη φόρμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα (μπορεί και 10 λεπτά ακόμα, θα το δούμε!), στην προτελευταία σχάρα κάτω στο φούρνο. 
Αφήνω να κρυώσει. 
Τουμπάρω σε πιατέλα. 
Λιώνω τη βανίλια σε σιγανή φωτιά. 
Αφήνω 2 λεπτα να μην καίει και περιχυνω το κέικ. 
Πασπαλίζω με σοκολάτα και γλυκό πορτοκάλι.