
CANTUCCINI (ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ)
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. αμαρέτο ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 120 γρ. ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ξηρά υλικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αμαρέτο ή το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Θα φτιάξουμε δύο κορμούς.
- Βρέχουμε τα χέρια μας, θα είναι πιο εύκολο να πλάσουμε τη ζύμη.
- Βάζουμε τα ρολά σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα ρολό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν κόψουμε.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες.
- Ξαναβάζουμε τα μπισκότα πίσω στο ταψί και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τα cantucci από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μοσχουλα
