Cantuccini (Ιταλικά μπισκότα με αμύγδαλο)

CANTUCCINI (ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ)

CANTUCCINI (ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ)


Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. αμαρέτο ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ξηρά υλικά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αμαρέτο ή το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  4. Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  5. Θα φτιάξουμε δύο κορμούς.
  6. Βρέχουμε τα χέρια μας, θα είναι πιο εύκολο να πλάσουμε τη ζύμη.
  7. Βάζουμε τα ρολά σε λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζουμε τα ρολό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν κόψουμε.
  10. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες.
  11. Ξαναβάζουμε τα μπισκότα πίσω στο ταψί και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά.
  12. Βγάζουμε τα cantucci από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.


Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μοσχουλα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!