
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗΣ ΓΚΟΦΡΕΤΑΣ
Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
400 γρ. φαρίνα κόκκινη
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ κακάο
Χτυπάω βούτυρο - ζάχαρη να αφρατέψει, μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα, το γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα .
Τέλος ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι χτυπώντας.
Βουτυρώνω μια φόρμα κέικ και αλευρώνω καλά παντού, μετά ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για μία ώρα.
Επικάλυψη:
Σε κατσαρολάκι βάζω περίπου 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και όταν πάει να πάρει βράση, αποσύρω και ρίχνω μέσα μία κουβερτούρα γάλακτος και λίγο σιρόπι καραμέλα.
Δεν ακουμπώ για 4 λεπτά.
Μετά τα 4 λεπτά ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και περιχύνω το κέικ μου.
Συνταγή Γιώργος Κρεουζής Αγγελική Πετράκη.