ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗΣ ΓΚΟΦΡΕΤΑΣ
Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
400 γρ. φαρίνα κόκκινη
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ κακάο
Χτυπάω βούτυρο - ζάχαρη να αφρατέψει, μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα, το γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα .
Τέλος ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι χτυπώντας.
Βουτυρώνω μια φόρμα κέικ και αλευρώνω καλά παντού, μετά ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για μία ώρα.
Επικάλυψη:
Σε κατσαρολάκι βάζω περίπου 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και όταν πάει να πάρει βράση, αποσύρω και ρίχνω μέσα μία κουβερτούρα γάλακτος και λίγο σιρόπι καραμέλα.
Δεν ακουμπώ για 4 λεπτά.
Μετά τα 4 λεπτά ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και περιχύνω το κέικ μου.
Συνταγή Γιώργος Κρεουζής Αγγελική Πετράκη.
Δείτε επίσης:
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑΈνα κλασικό, αγαπημένο ελληνικό φαγητό που συνδυάζει φρεσκάδα ... read more
Jan 07 2025
ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (PANCAKES) Ένα λαχταριστό πρωινό που φτιάχνεται εύκολα με ... read more
Jan 07 2025
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣΈνα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο αρώματα και ιδανικό για κάθε ... read more
Jan 07 2025
Recent Posts Widget