Μια συνταγή της κυρίας Σόφης Τσιώπου για ΤΟΥΡΤΑ LlLA PAUSE εκτελεσμένη από την κυρία Φωτεινή Παρασκευοπουλου στην ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)
Τούρτα Lila Pause
Ένα σοκολατοφραουλένιο.όνειρο!!
Είναι αφρός!
Ο συνδυασμός σοκολάτα - φράουλα...θεικός!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνω το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. με λαδόκολλα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το αφήνω να κρυωσει καλα και το χωριζω σε 3 δίσκους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου
(ΒΡΆΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΟΝΟ!!!)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελακι γκαρνι σκονη
200 γρ. γάλα
1 φακελακι ζελε σκονη φραουλα
3 κ.σ ζαχαρη αχνη
200 γρ. γάλα
1 φακελακι ζελε σκονη φραουλα
3 κ.σ ζαχαρη αχνη
Φτιαχνω το ζελε με τη μιση ποσοτητα νερου.
Το βαζω ψυγειο να μισοπηξει.
Χτυπάω το γκαρνι με το γαλα σε σαντιγι και προσθετω χτυπωντας το μισοπηγμενο ζελε. (Εγώ προσθεσα 3 - 4 σταγονες χρωμα κοκκινο ζαχαροπλαστικης!)
Προσθετω οση αχνη ζαχαρη θελω αναλογα ποσο γλυκια θελω την κρεμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρεμα γαλακτος
1 κ.σ μέλι
Φέρνω την κρέμα σε σημείο βρασμου και την ριχνω πανω από τη σοκολάτα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρεμα γαλακτος
1 κ.σ μέλι
Φέρνω την κρέμα σε σημείο βρασμου και την ριχνω πανω από τη σοκολάτα.
Ανακατεύω καλά και προσθέτω και το μέλι.
Αφήνω να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβω το παντεσπάνι σε 3 δισκους.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβω το παντεσπάνι σε 3 δισκους.
Σε πιατέλα τοποθετώ ένα αποσπώμενο τσέρκι και βάζω μέσα εναν δίσκο παντεσπανι, σιροπιαζω, κρεμα φραουλα, ξανα παντεσπανι, σιροπι, κρεμα μεχρι να βάλω και το τελευταιο παντεσπανι.
Βάζω την τουρτα στο ψυγειο να παγώσει καλα και την ξεφορμάρω.
Περιχύνω με την χλιαρή γκανάζ και γαρνιρω με σαντιγι και φραουλες!
(Η συνταγή είναι της Σοφης. Εγώ κράτησα 2 κουταλιές από το ετοιμο ζελέ, πρόσθεσα 2 κουταλιές νερό και το άφησα σκεπασμένο όλη νύχτα εκτός ψυγείου.
(Η συνταγή είναι της Σοφης. Εγώ κράτησα 2 κουταλιές από το ετοιμο ζελέ, πρόσθεσα 2 κουταλιές νερό και το άφησα σκεπασμένο όλη νύχτα εκτός ψυγείου.
Το πρωί με ένα πινέλο πέρασα τις φράουλες.
Τις έβαλα ψυγείο για μια ώρα και μετά τις τοποθέτησα στην τουρτα,)