Μια συνταγή της κυρίας Athena Kousta για ΕΛΒΕΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ (SWISS ROLL) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ελβετικός κορμός (Swiss Roll)
Πραγματικά αξίζει η δοκιμή!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε 4 αυγά, βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια και σε ένα μπολ με την σειρά τα παρακάτω υλικά, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό ανακατεύουμε:
4 κρόκους
25 γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. Λάδι ελαφρύ
55 γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι Φαρίναπ
Για το μοβ χρώμα, κόκκινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολάκι μεσαίο.
Για τον σοκολατένιο, 2 κουταλιές κακάο και 30 γρ. νερό περίπου.
25 γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. Λάδι ελαφρύ
55 γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι Φαρίναπ
Για το μοβ χρώμα, κόκκινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολάκι μεσαίο.
Για τον σοκολατένιο, 2 κουταλιές κακάο και 30 γρ. νερό περίπου.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα με 45γρ. Ζάχαρη την όποια προσθέτουμε πολύ σιγά.
Βάζουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο αρχικό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε κακάο πάλι με απαλές κινήσεις.
Ενσωματώσουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας ελαφρώς.
Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος στο κακάο.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα το άσπρο μείγμα και με ένα κορνέ το χρωματιστό.
Με τον πάτο ενός μεγάλου μαχαιριού πηγαίνουμε από την μια πλευρά στην άλλη χωρίς να σηκώσουμε το μαχαίρι οριζοντίως και καθέτως σιγά - σιγά .
Χτυπάμε το ταψί να φύγουν οι φουσκάλες που δημιουργούνται μέσα.
Ψήνουμε στους 155 βαθμούς με αέρα για 25 - 27 λεπτά.
Όταν παγώσει γυρίζουμε το παντεσπάνι ανάποδα σε άλλη λαδόκολλα, προσθέτουμε Μερέντα η μαρμελάδα και ρολάρουμε.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά και κόβουμε!
Διατηρείται στο ψυγείο.