ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ
Υλικά
- 500 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
- 120 ml κρέμα γάλακτος 36%
- Προαιρετικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
- Iνδοκάρυδo-ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσοχή, το σκεύος του μπεν μαρί, να μην ακουμπάει στο νερό και να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά, γιατί η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη.
- Με μια μαρίζ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ομογενοποιημένο μίγμα.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο πιάτο με μεμβράνη και αδειάζουμε πάνω το μίγμα μας.
- Το καλύπτουμε και από πάνω με μεμβράνη και το κλείνουμε καλά.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή, με μία ώρα.
- Αφού σφίξει ελαφρώς το μίγμα μας, το βγάζουμε από το ψυγείο.
- Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολάρουμε μέσα στην καρύδα ή στους ξηρούς καρπούς.
- Τα διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει καλά.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί