Γκιουζλεμέδες ή τυροπιτάρια



ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ


Είναι πάρα πολύ νόστιμα και για όλες τις ώρες!!

Ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 - 250 γρ. νερό χλιαρό (όσο πάρει)
2 κ.σ. ξύδι
1,5 κ.γ. αλάτι
90 γρ. λάδι

Για τη γέμιση:
500 γρ. φέτα ή ανθότυρο μισό - μισό
3 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγό
πιπέρι

Φτιάχνω μια ζύμη με αλεύρι, ξύδι, λάδι, το αλάτι και ρίχνω λίγο - λίγο το νερό, όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 
Την κάνω μια μπαλίτσα και τη βάζω στο ψυγείο σκεπασμένη για μια ώρα.
Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης.
Χωρίζω τη ζύμη σε 10 με 12 μπαλάκια, τα ανοίγω με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμα φύλλα, βάζω λίγο γέμιση και κλείνω σαν φακελάκι. 
Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο.


Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!