Κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα, εύκολα και γρήγορα



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κοτόπουλο μπουτάκια, τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε.
  2. Κόβουμε κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες.
  3. Τρίβουμε ώριμη ντοματούλα, λίγη σάλτσα, χοντρό αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο, ρίγανη και φυσικά κρασάκι από Μοσχάτο, άλλη γεύση.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φύλλο δάφνης, στρώνουμε από πάνω τα μπουτάκια και πασπαλίζουμε με αρκετό κόκκινο πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε πολύ λίγο  νεράκι, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Το αφήνουμε να μελώσει, να ροδοκοκκινίσουν τα μπουτάκια και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια μας.


Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Νακα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!