
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοτόπουλο μπουτάκια, τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε.
- Κόβουμε κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες.
- Τρίβουμε ώριμη ντοματούλα, λίγη σάλτσα, χοντρό αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο, ρίγανη και φυσικά κρασάκι από Μοσχάτο, άλλη γεύση.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φύλλο δάφνης, στρώνουμε από πάνω τα μπουτάκια και πασπαλίζουμε με αρκετό κόκκινο πιπέρι.
- Προσθέτουμε πολύ λίγο νεράκι, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Το αφήνουμε να μελώσει, να ροδοκοκκινίσουν τα μπουτάκια και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια μας.
Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Νακα
