ΑΡΝΑΚΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΠαίρνουμε ένα μπουτάκι ή και χεράκι η και μία πλάτη.
Πλένουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σκόρδο με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
Παίρνουμε τέσσερις κουταλιές πελτέ του εμπορίου και ανακατεύουμε μία καλά γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο παραπάνω.
Με αυτό το μείγμα αλείφουμε όλο το αρνάκι.
Ρίχνουμε νεράκι δίπλα χωρίς να φύγει ο πελτές από πάνω και άλλες 2 κουταλιές πελτέ μέσα στο νεράκι, και λίγο αλατάκι.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να καρφώνουμε και να λιώνει στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις στον αέρα.
Ανοίγουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον πελτέ να ξεροψηθεί και να κάνει αυτή την πέτσα που φαίνεται στη φωτογραφία.
Ρίχνουμε αρκετό νεράκι στο ταψί, περίπου μέχρι τη μέση να σκεπάζει το αρνάκι χωρίς να αγγίζει την πέτσα το νερό, και μόλις κάψει ρίχνουμε 1 πακέτο μακαρόνια.
Ανακατεύουμε περίπου κανά - δύο φορές, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και σβήνουμε το φούρνο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια δίπλα στο αρνάκι με τυράκι, τα οποία έχουν βράσει με το ζωμό από το αρνάκι και είναι απίστευτα.