Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το κλαράκι δυόσμου και αφήνουμε να βράσει για 5 με 7 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως (Δε θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του λεμονιού γι' αυτό αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι).
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το ξύσμα λεμονιού.
Στύβουμε το λεμόνι και το περνάμε από σήτα.
Όταν έχει κρυώσει τελείως το σιρόπι αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με αυτό και ανακατεύουμε.
Φυλάσσουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και την κρατάμε στο ψυγείο, δεν χαλάει.
Σερβίρισμα
Σε ποτήρι βάζουμε σχεδόν δύο δάχτυλα από τη λεμονάδα, 2 - 3 φυλλαράκια δυόσμου, μπόλικα παγάκια και νερό Σουρωτή (ανθρακούχο).
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!