
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Μια τριπλή σοκολατένια απόλαυση με σοκολατένια ζύμη, σοκολατένιο σιρόπι και σοκολατένια γκανάζ στη γέμιση!
Υλικά για μπαμπάδες:
- 260 ml γάλα
- 40 γρ ζάχαρη
- 20 γρ φρέσκια μαγιά
- 4 αβγά
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ αλεύρι
- 50 γρ κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέστε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε να γίνει ζύμη.
- Καλύψτε το μίγμα με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.
- Βουτυροαλευρώστε ένα ταψί για μάφιν και γεμίστε τις θήκες κατά τα 2/3.
- Αφήστε τα πάλι να διπλασιαστούν για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 22-25 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα σιροπιάσετε.
Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι:
- 400 ml γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 20 γρ κακάο
- 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 50 ml ρούμι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και ψήστε τα να πάρουν βράση.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το ρούμι.
- Βουτήξτε τους κρύους μπαμπάδες στο καυτό σοκολατένιο σιρόπι για 1 λεπτό μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι.
- Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για 15 λεπτά.
Υλικά για την σοκολατένια γκανάζ:
- 500 γρ κουβερτούρα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
- Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες και μετά χτυπήστε τη με το μιξερ να πάρει όγκο και βάλτε τη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Για το στήσιμο:
- Κόψτε το πάνω μέρος, γεμίστε με την σοκολατένια γκανάζ και καπακώστε τα.
- Βάλτε λίγη σαντιγί και ένα γλυκό κερασάκι στην κορυφή.
- Οι Σοκολατένιοι μπαμπάδες με ρούμι είναι έτοιμοι!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί