
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ
Μια μοναδική συνταγή με κοτόπουλο και σάλτσα μπύρας που θα σας εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση και την κρεμώδη υφή της. Είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, ιδανική για να συνοδεύσει ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Voula Damala